Wspólne gotowanie na antenie było też okazją do rozmów o tradycjach kulinarnych pielęgnowanych w ich rodzinnych domach. Dlatego uczennice proponowały m.in. barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami oraz gwiazdę makową. Wśród przygotowywanych dań znalazły się śledzie pod pierzynką oraz tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami.
Przykładem nowoczesnych potraw świątecznych były babeczki z kremem serowo-łososiowym oraz monoporcje w postaci owocowych deserków.
Ciekawą przystawką, która przykuła uwagę prowadzących program, była koreczkowa choinka wykonana z owoców, warzyw oraz wędliny i sera.
Zdj. Uczennice kształcą się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Zaprezentowały widzom różne potrawy wigilijne i świąteczne przygotowane specjalnie na tę okazję
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.