reklama
reklama

Gotowanie na ekranie: koreczkowa choinka z owoców, warzyw, wędliny i sera

Opublikowano:
Autor:

Gotowanie na ekranie: koreczkowa choinka z owoców, warzyw, wędliny i sera - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Informacje parczewskieJabłoń: Uczennice z Zespołu Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego w Jabłoniu wraz z opiekunami 19 grudnia uczestniczyły w programie telewizyjnym "Miłego Popołudnia" w TVP3 Lublin. Na antenie gotowały potrawy wigilijne i dania świąteczne.
reklama

Wspólne gotowanie na antenie było też okazją do rozmów o tradycjach kulinarnych  pielęgnowanych w ich rodzinnych domach. Dlatego uczennice proponowały m.in. barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami oraz gwiazdę makową. Wśród przygotowywanych dań znalazły się śledzie pod pierzynką oraz tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami.

Przykładem nowoczesnych potraw świątecznych były babeczki z kremem serowo-łososiowym oraz monoporcje w postaci owocowych deserków.

Ciekawą przystawką, która przykuła uwagę prowadzących program, była koreczkowa choinka wykonana z owoców, warzyw oraz wędliny i sera.

reklama

Zdj. Uczennice kształcą się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Zaprezentowały widzom różne potrawy wigilijne i świąteczne przygotowane specjalnie na tę okazję

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama