KGW Tyśmienica walczy o I miejsce w krajowym konkursie kulinarnym
Opublikowano:
Autor: Elżbieta Mazurek
Zobacz
galerię
3
zdjęć
galerię
3
zdjęć
reklama
Informacje parczewskieObejrzyjcie film z na YouTube z udziałem KGW w Tyśmienicy a dowiecie się jak zrobić kaczkę na miarę krajowego konkursu kulinarnego. Każde odtworzenie przybliża dziewczyny do miejsca pierwszym stopniu podium i nagrodę
reklama
Do 5 grudnia można oglądać film z kulinarnej przygody Koła Gospodyń Wiejskich w Tyśmienicy. Dziewczyny walczą w ogólnopolskim konkursie kulinarnym "Z mięsem drobiowym przez pokolenia". Dzięki Waszym wyświetleniom filmu na kanale YouTube Stowarzyszenia Innowatorów Wsi mają szansę na wygranie nagrody rzeczowej dla swojego koła.
- Udział w konkursie to dla nas niezwykła przygoda - mówi Anna Suszczyk-Bójczuk z KGW w Tyśmienicy. Nie codziennie mamy okazję do występowania przed kamerami i współpracy z profesjonalna ekipą telewizyjną. A sprawdzenie swoich umiejętności kulinarnych przy Michale Budniku, utalentowanym i znanym kucharzu, to zaszczyt. Jesteśmy dumne z efektów tej niezwykłej współpracy. Zachęcamy wszystkich do obejrzenia filmu - dodaje.
To projekt kulinarny, którego ideą jest połączenie tradycyjnych przepisów kulinarnych kultywowanych przez KGW z nowoczesnymi aranżacjami wprowadzanymi przez szefów kuchni. W ramach drugiej edycji, w której bierze udział Tyśmienica jest wytypowanie 16 KGW, które pod okiem kamer przygotują danie z mięsa drobiowego. Szef kuchni wykona to samo danie w nowej odsłonie. Efektem tej współpracy będzie książka kucharska zawierająca przepisy wszystkich dań przygotowanych w ramach konkursu. Całe nagranie zostało zrealizowane dzięki uprzejmości właścicieli Dworku Makoszka.
reklama
reklama
KGW Tyśmienica walczy o I miejsce w krajowym konkursie kulinarnym
1 z 3
Przez wszystkie etapy konkursu dziewczyny szły jak burza. Teraz to od nas zależy, które miejsce zajmą ich popisowe dania. Na zdjęciu (od lewej): Emilia Lisowska, Sylwia Prokopowicz, Edyta Burs, Anna Suszczyk-Bójczuk i Emilia Kondrat
KGW Tyśmienica walczy o I miejsce w krajowym konkursie kulinarnym
2 z 3
Szef kuchni Michał Budnik w towarzystwie Anny Suszczyk-Bójczuk i Emilii Kondrat z KGW Tyśmienica
KGW Tyśmienica walczy o I miejsce w krajowym konkursie kulinarnym
3 z 3
Jedno z dwóch popisowych dań to kaczka z sosem żurawinowym
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE
reklama
reklama
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.