reklama

Dzień Pieczonego Ziemniaka w Paszenkach

Opublikowano:
Autor:

Dzień Pieczonego Ziemniaka w Paszenkach - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura1 października 2017r. już z po raz drugi w Paszenkach odbył się Dzień Pieczonego Ziemniaka, którego inicjatorem i organizatorem było Koło Gospodyń Wiejskich z Paszenek.

Z tej okazji nie zabrakło pysznych potraw z ziemniakiem w roli głównej, które zostały przygotowane przez gospodynie. Na stole znalazły się: placki ziemniaczane, bliny, krokiety, babka ziemniaczana, kluski gumowe, tartuchy, pyzy z serem, a te wszystkie smakołyki można było polać sosem grzybowym.

Podana była również zupa kartoflanka, zaś główną atrakcją było rozpalone ognisko oraz pieczone w nim ziemniaki, które można było zjeść ze swojskim masłem. Dla smakoszy była również kiełbasa z grilla.

Oprócz smakołyków na przybyłych gości i mieszkańców Paszenek czekały konkursy kulinarne, zorganizowane przez KGW, a wspólne biesiadowanie przy ognisku umilał wszystkim Zespół ludowy „Kalina” z Jabłonia.

 - Serdecznie dziękujemy dla Koła Gospodyń Wiejskich z Paszenek oraz tym wszystkim, którzy zaangażowali się i pomogli w zorganizowaniu Dnia Pieczonego Ziemniaka - mówi dyrektor GOK w Jabłoniu Katarzyna Matczuk. 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE