reklama

Minister Jurgiel i wicepremier Słowenii w parczewskiej octowni

Opublikowano:
Autor:

Minister Jurgiel i wicepremier Słowenii w parczewskiej octowni - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

KulturaPow. Parczew: Dejan Židan, wicepremier Republiki Słowenii, minister rolnictwa, leśnictwa i gospodarki żywnościowej oraz Krzysztof Jurgiel, minister rolnictwa i rozwoju wsi otwierali w Parczewie linię do keczupu i musztardy.

- Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy inwestowali w modernizację rozlewni musztardy i ketchupu - mówił Matej Hojnik, prezes Wytwórni Octu i Musztardy w Parczewie. - Cała ta inwestycja powinna nam umożliwić produkcję ketchupu bez konserwantów i produkcję nowoczesnych produktów, takich jak ketchup i musztarda z koenzymem. Mamy już zrobione wszystkie próby. Do końca roku produkt znajdzie się już na półkach - zapowiedział prezes Hojnik.

Inwestycja za 1,5 mln euro

W poniedziałek wicepremier Republiki Słowenii, minister rolnictwa, leśnictwa i gospodarki żywnościowej Dejan Židan i minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel uroczyście otwierali automatyczną linię do rozlewania i pakowania ketchupu i musztardy.

- Chcemy dalej rozwijać markę "Parczew" w całej Polsce - podkreślał prezes Matej Hojnik. - Nie mieliśmy wystarczającej mocy, aby zwiększyć produkcję. Teraz damy radę tak rozbudować ten zakład, że nasza musztarda będzie rozpoznawalna już na terenie całej Polski.

(...)

Więcej w elektronicznym (CZYTAJ TUTAJ) i papierowym wydaniu Wspólnoty (dostępnym w punktach sprzedaży).

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE