- Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będziemy inwestowali w modernizację rozlewni musztardy i ketchupu - mówił Matej Hojnik, prezes Wytwórni Octu i Musztardy w Parczewie. - Cała ta inwestycja powinna nam umożliwić produkcję ketchupu bez konserwantów i produkcję nowoczesnych produktów, takich jak ketchup i musztarda z koenzymem. Mamy już zrobione wszystkie próby. Do końca roku produkt znajdzie się już na półkach - zapowiedział prezes Hojnik.
Inwestycja za 1,5 mln euro
W poniedziałek wicepremier Republiki Słowenii, minister rolnictwa, leśnictwa i gospodarki żywnościowej Dejan Židan i minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel uroczyście otwierali automatyczną linię do rozlewania i pakowania ketchupu i musztardy.
- Chcemy dalej rozwijać markę "Parczew" w całej Polsce - podkreślał prezes Matej Hojnik. - Nie mieliśmy wystarczającej mocy, aby zwiększyć produkcję. Teraz damy radę tak rozbudować ten zakład, że nasza musztarda będzie rozpoznawalna już na terenie całej Polski.
(...)
Więcej w elektronicznym (CZYTAJ TUTAJ) i papierowym wydaniu Wspólnoty (dostępnym w punktach sprzedaży).