Elektroniczna waga kuchenna
Elektroniczna waga kuchenna jest jednym z urządzeń, bez których trudno wyobrazić sobie sprawne funkcjonowanie w kuchni. To dzięki wagom każda potrawa się udaje, bo składniki są zawsze dokładnie odmierzone. Ma to szczególne znaczenie przy pieczeniu ciast.Nowoczesne wagi mają wbudowaną funkcję pomiaru wartości odżywczych. Można w wygodny sposób monitorować ile białek, tłuszczu, węglowodanów i kalorii przyjmujemy każdego dnia. To wygoda nie tylko dla osób, które chcą schudnąć, ale dla wszystkich chcących się zdrowo odżywiać. Z dobrą wagą jest to bardzo proste.
Czajnik bezprzewodowy
Czajniki bezprzewodowe praktycznie wyparły swoich pradziadków – tradycyjne czajniki z gwizdkiem. I nic dziwnego, bo w porównaniu z nimi mają same zalety:– są ekonomiczne – woda gotuje się szybciej, a więc taniej, niż na gazie lub kuchence elektrycznej,
– są bezpieczne – pusty czajnik nie da się włączyć, a po zagotowaniu wody urządzenie automatycznie się wyłącza,
– mają podziałkę – można zagotować dokładnie tyle wody, ile potrzebujemy, w tradycyjnych czajnikach nie było to takie proste,
– nie mają gwizdka – można ich używać nawet w nocy.
A jeśli ktoś tęskni za kształtem tradycyjnego czajnika, może go mieć, chociaż w nowoczesnej odsłonie. Bezprzewodowy czajnik z rączką w kształcie klasycznego pałąka na pewno będzie ozdobą kuchni, zarówno nowoczesnej, jak i rustykalnej. Można go kupić w wersji czarnej lub białej
Blender
Blender ręczny lub kielichowy to kolejne urządzenie, bez którego trudno wyobrazić sobie codzienność w kuchni. To dzięki niemu szybko zrobimy zupę krem, którą uwielbiają nie tylko dzieci, koktajl lub smoothie, a nawet skruszymy lód. Te działania wydają się pozornie proste, ale bez blendera byłyby niemożliwe do wykonania.Za pomocą blendera można też zrobić sos, ubić śmietanę i wykonać szereg innych czynności. A przy tym urządzenie to, niezależnie od wersji, jest bardzo proste w obsłudze i utrzymaniu czystości. Warto mieć je stale pod ręką.
Grill elektryczny
Grillowanie bywa nazywane żartobliwie polskim sportem narodowym i trzeba przyznać, że coś w tym jest. Od wiosny do jesieni z ogrodów i działek czuć charakterystyczny zapach grillowanego mięsa.Co jednak robić zimą lub gdy nie mamy swojego ogrodu? Rozpalanie klasycznego grilla na balkonie jest zabronione, a zimą grillowanie w plenerze nie cieszy. W takim przypadku warto mieć grill elektryczny. Można go używać wszędzie, gdzie mamy dostęp do prądu. Zarówno w domu, jak i w ogrodzie, także na balkonie.
Grill elektryczny jest prosty w obsłudze i bardzo bezpieczny. Nie dymi się, nie wymaga rozpalania ognia, łatwo go umyć. Przede wszystkim jednak dzięki niemu można przygotować smaczny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Grillowane mięso i ryby są zdecydowanie zdrowsze od tych smażonych w wysokiej temperaturze.
Powyższe urządzenia to zaledwie przykłady tego, co warto mieć w swojej kuchni. Każdy powinien ją wyposażyć według własnych potrzeb. Być może komuś przyda się młynek do kawy, wyciskarka do soków lub kostkarka do lodu.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.