Przez ostatnie cztery lata panie rywalizowały ze sobą na płaszczyźnie kulinarnej i rękodzielniczej podczas konkursu "Kobieta Gospodarna Wyjątkowa", a motywami przewodnimi były lubelskie jabłka, zioła i kasza oraz owoce miękkie.
Nowa odsłona konkursu polegała na wyszukaniu i wykonaniu potrawy o minimum 25-letniej recepturze, ściśle związanej z regionem lubelskim oraz zaprezentowaniu dania przed komisją konkursową. Przepisy powinny znajdować się w starych książkach kucharskich lub domowych zeszytach z przepisami kulinarnymi, a wybrane potrawy powinny spełniać kryteria wpisania na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi (...)
Więcej przeczytasz w papierowym wydaniu "Wspólnoty Parczewskiej", gdzie znajdziesz też przepis na karpia w śmietanie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.