Teraz
+21°
Główna
Najnowsze
Logowanie
12:00
+24°
15:00
Kubdari - coś więcej niż placek z mięsem...
Cieszmy się szparagami, bo za chwilę koniec...
Jedliście Państwo kiedyś bocianią łapę?
Ser halloumi
Szparagi!!!
Żeberka w wersji lubelsko-amerykańskiej
Zostało po Świętach? Jak co roku ta sama historia w kuchni... Najpierw człowiek nagotował, nawędził, dał z siebie wszystko - a oni i tak wszystkiego nie zjedli! Kto by się spodziewał! Ale przecież wyrzucić to byłby grzech śmiertelny i głupio by tak było (...)
Jak zrobić, żeby się nie zarobić Ja to nawet lubię gotować na święta. Bo jak nie, to musiałbym na przykład sprzątać... A tak na serio to najważniejsze przy tej robocie to mieć z kim i mieć dla kogo. Najlepsze jest gotowanie rodzinne albo z przyjaciółmi. Gdzie (...)
Sajgonki - azjatyckie gołąbki Zgrabnie to sobie Wietnamczycy wymyślili. Aromatyczny farsz zawinięty w przeźroczysty ryżowy papier, szybko usmażony na patelni, do tego pełen smaków, słodki, pikantny i kwaśny na raz sos... Zapraszam na przygodę z azjatyckim fastfoodem. (...)
Faszerowana ryba Czytałem o pewnym pobożnym przeorze, który mówił: to może niech nowicjusze zjedzą sobie pyszny rosołek z tej pięknej, doświadczonej życiowo kury, a ja stary, ot, byle faszerowane szczupaczydło z szafranem... Wiedzieć trzeba, że kucharze w dawnej Rzeczypospolitej słynęli w całej (...)